AD (728x60)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.

en çok hangi dizileri izliyorsunuz

20 Aralık 2017 Çarşamba

Güncel Sanat

Share & Comment
İstanbul Modern
Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Cd., 34433 Beyoğlu-İstanbul
Ambar olarak inşa edilen ve 8. İstanbul Bienali’ne yaptığı ev sahipliğinin ardından, 2004 yılında Türkiye’nin ilk modern ve güncel sanat müzesine dönüştürülen İstanbul Modern bu yıl da bienale ev sahipliği yapıyor. Bina, Tophane Meydanı’nın 1957-58 yıllarındaki düzenlenmesini üstlenen ünlü mimar Sedad Hakkı Eldem’in imzasını taşıyor.
İstanbul Modern’in içinde bulunduğu alan bugün yeni bir dönüşüm süreci içinden geçiyor. Bu dönüşüm süreci, bienal kapsamında müzeye yerleştirilecek işlerin seçiminde de önemli rol oynuyor. 15. İstanbul Bienali boyunca farklı ülkelerden pek çok sanatçının enstalasyonuna ev sahipliği yapacak müzede, büyük ölçekli heykellerin yanı sıra “ev” ve “mahalle” kavramlarına eğilen tarihi işler de yer alacak. Bienalle işbirliği uzun yıllara dayanan İstanbul Modern, serginin devamlılığını, deneyimini ve uzmanlığını işaret ediyor.
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu
Adres: Kemeraltı Cad. No: 49, 34425 Galata, Beyoğlu-İstanbul
15. İstanbul Bienali’nin bir diğer mekânı, İstanbul Modern’le aynı cadde üzerinde bulunan Galata Özel Rum İlköğretim Okulu. 1885-1909 yılları arasında neo-klasik üslupta inşa edilen okul, yüz yıl boyunca Rum çocuklarına eğitim verdi. Rum nüfusun özellikle 1960’lardan bu yana hızla azalmasını takiben 1988’de kapandı, daha sonra tekrar açılsa da yeterli sayıda öğrenciye ulaşamayarak 2007’de eğitim faaliyetlerine tekrar son vermek zorunda kaldı.
Geçmiş mirası sayesinde bilginin ve öğrenmenin sembolü olarak karakteristik bir atmosfere sahip olan bina, bulunduğu mahalle için önemli bir kurum. Bienal süresince ziyaretçiler, sanatçıların okulun odalarına ve ortak alanlarına yerleştirdikleri farklı deneyimler sunan işleri görme imkânına sahip olacak.

Tags:

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Popüler Yazılar

Popüler Fotoğraflar

Kültür ve Sanat Noktası

Copyright © Şeyler | Designed by Templateism.com